Egen värdering via nätet

Om tavlan man ska sälja är gjord av en någotsånär känd konstnär kan man förmodligen hitta auktionspriser för andra konstverk konstnären gjort. Man kan hitta försäljningspriserna från auktioner på en rad olika kataloger och webbtjänster.

Ett enkelt sätt att hitta priser är att googla konstnären och auktionspriser (tex “madeleine pyk auktionspriser”) och se om du kan hitta relevanta uppgifter.

Ett annat sätt är att använda nätauktioner som tex Tradera och se vad liknande konstverk har slutat i pris tidigare.

51 Responses to Egen värdering via nätet

 1. Klas says:

  Är det vanligt att tavlor av samma konstnär värderas ungefär till samma pris?

  • KonstUpplysningen says:

   Klas: Jag är nog inte helt säker på vad du menar men är det snarlika tavlor, av samma konstnär, från samma tidsepok, motiv etc så bör priserna vara snarlika. Det kan dock skilja en hel del på olika tavlor av samma konstnär. De tavlor som är konstnärens “specialitet” är ofta mer populära och därmed också dyrare.

 2. Mattias says:

  Vet konstnären själv ungefär vad hans/hennes konst är värd? kan man kontakta konstnären om denna är i livet, och få tavlan värderad?

  • Peter says:

   Oftast säljer konstnären genom en gallerist och det är denne tillsammans med konstnären med tanke på marknaden som sätter priset. Det kan vara ett alternativ att ta kontakt med konstnären, men jag tror att om Du vill ha en marknadsanpassad värdering så skall Du tala med antingen ett galleri som säljer konstnärens verk eller ett av auktionsverken.

 3. Lina says:

  Hej!
  Jag har två tavlor hemma, en från en svenskt konstnär och sedan en utlänsk hur går jag till vägga om jag vill sälja, vill inte bli blåst så hur värderar jag dom ?

 4. viktoria ekström says:

  Vi har 3 tavlor den ena har Hasse hasselgren gjort 1975 den andra har sune Rudent gjort 1977 och den sista har Alf olsson 1957… undrar om dom är värda något har nämligen fått höra det mvh Viktoria

 5. anne skåner says:

  jag har två tavlor signerade G Nordström och en bosse kärne målad 1974 vet ni om det finns intressanter på Kärne en av landets främsta kåkmålare (hans verk finns bla på Kumla o Hall samt i privata händer.

  • Alexandra says:

   Hej, jag inser att jag svarar på ett flera år gammalt inlägg här, men jag tänkte höra med dig om du har kvar målningen signerad Kärne?

   Vänligen,
   Alexandra

 6. Birgitta Smith says:

  Hej. Min gamla mamma har en tavla på väggen som är signerat Evert Taube. Jag har inte vetat om att han målat tavlor. Jag har tagit en bild av tavlan via min mobil, men vet inte hur jag skall få reda på vad tavlan är värld. Min mamma vet ingenting ang tavlan. Hon är 90 år. Tacksam för svar. Birgitta Smith

  • KonstUpplysningen says:

   De sätt vi beskriver här på sidan för att få hjälp med dessa typer av frågor är att fota konstverket (som du gjort) men sen att gå till en lokal auktionsfirma och fråga dem där. Har du gjort det?

  • Peter says:

   Jag skulle råda Dig till att skicka bilden till både ett lokalt auktionsverk, men eftersom Evert Taube är en erkänd konstnär hade jag även skickat bilden till de större auktionsverken, Bukowskis, Uppsala, Stockholm och Göteborg.

 7. Birgitta Smith says:

  Nej. Jag vet inte om det finns nån sådan i Sundsvall. Får googla på det.

 8. Angelica johansson says:

  Hej! Hur gör man om man har en tavla som är målad av en mindre känd konstnär och vill få den såld/värderad?! Tavlan är över hundra år gammal

  • KonstUpplysningen says:

   Det är inget som skiljer detta mot andra tavlor egentligen. Så följ de råd vi ger i artikeln, en auktion kan vara ett bra ställe att börja.

 9. carola says:

  har en tavla signerad ke heinonen skulle vilja veta dess värde mvh carola

  • KonstUpplysningen says:

   Tyvärr svarar vi inte på direkta värderingsfrågor här på sajten. Vår rekommendation är att följa de råd vi ger på sidan för att få reda på tavlans värde. Det är i princip en omöjlig uppgift att svara på liknande frågor då det är många faktorer som spelar in.

 10. thörner says:

  har en tavla av M.FRÖDING troligen från 40talets senare hälft kan inte hitta någon uppgift om konstnären förutom att ha sett en tavla av dito repr.. av shults

 11. Gunilla Öhman says:

  Jag har två tavlor som verkar höra ihop, de sitter i väldigt fina träramar som verkar vara orginalet, tyvärr syns inte konstnärens namn utan det verkar som om ramen skymmer namnet och jag har inte vågat lossa på ramarna för att titta. Motiven föreställer karaff/ kanna samt frukter målat på ett bord. Fina färgställningar och skuggor och jag tror det är en oljemålning. tavlorna har jag fått av min mamma som i sin tur fått dem av min morfar. Så de borde varit i släktens ägo i minst 70 år. Hur gör jag och vad vänder jag mig för att få dessa värderade samt få reda på konstnärens namn?

 12. Mattias says:

  Hej
  Har en tavla av okänd konstnär.
  Vet inte hur jag ska få fram vem som gjort tavlan.
  Den är signerad på framsidan.

 13. Eva-Lena Pettersson says:

  Olja 80×60 cm Föreställer hjortar i skogsbryn. Förgylld ram
  Fritz Laube född i Berlin 1914 Professor

 14. Ann-Charlotte Bonnevie says:

  Jag har en liten akvarell tavla av Erling Ärlingsson och en stor tavla av J.P Kallio. Vet någon ca värdet?

 15. thomas sved says:

  Hej
  JAg har 2 st stora oljor 1,80 x 200 av den Engelska konstnären Mark Hampson har någon uppfattning i värdefrågan?

 16. Magnus jansson says:

  Hej.
  Jag har tavlor målade av panos “kopparmålaren”. Köpta mitten 70-talet.
  Vet någon något om honom.
  Tack på förhand
  Magnus

 17. Eva Andersson says:

  Vi har en tavla av cignaroli vittorio amedeo
  de finns en lapp som sitter på med lite fakta om honom
  på dukens bak finns även stämplar
  tavlan heter landskap
  Tavlan mäter 48*100 cm
  känns som ett tryck
  men vill gärna veta om de kan finnas något värde i dom
  tacksam för svar
  Eva

 18. mona nilsson says:

  Har en tavla av en clown, målad på en typ av tyg. Signatur E J -65. Hur kan jag söka på konstnären?

  • KonstUpplysningen says:

   Du kan fota av bilden och lägga upp på nätet och se om någon kan svara. Se till att ta detaljerade bilder! Jag vet dock inte någon specifik sida där man hjälper varandra med detta tyvärr.

 19. johanna says:

  Hej. Jag har 4 tavlor med konstnären folkettallin 77 står det. Är förmodligen en samling. Vad kan dom vara värd?

 20. Kwan says:

  Har en tavla av Chr Björn Larsen ,
  Flicka i tankar , och undrar vad
  den kan vara värd

 21. Henrik says:

  Jag har en tavla som heter “Nötskrikor”
  Men jag ser inte riktigt vem konstnären är
  Jag har haft den inlämnad till min lokala konsthandlare för att försöka värdera den
  Han tycket tavlan är bra gjord och att det är någon skolad som målat den men han kan inte heller se vem som målat den
  Hur får jag reda på det?
  jag har bilder på tavlan
  Han har singerat den på båda sidor

  Tacksam för svar

  Henke

 22. jimmy says:

  hej! har tre tavlor hemma som jag inte har en aning om vad eller vem som gjort dom. behöver svar =) en holder.f-48 eller holger? och en lilly fransson 1978. har även en ansiks målning som ja inte har en aning om. pomer/romer/froner/ stenfors är efternamnet iaf.

 23. Leona says:

  Jag har en tavla av Hilding Lindqvist
  Osäker på årtalet men det är en oljemålning över en hamn med en liten gammal båt vid sidan om vattnet. Jag vill gärna veta det ungefärliga värdet på tavlan den kan vara ca 50 * 80 cm.

  Med vänlig hälsning,
  Leona Mavraj

 24. Nina Öhgren says:

  Hej,
  Vi har 5 målningar av Göteborgskonstnären Rickard Öhlander. Har ni något tips på vart man värderar dom bäst?

 25. Daniel Karlsson says:

  Hej
  Jag köpte en tavla idag för 200 kr av konstnären Kurt Schmidt. Det är en väldigt färggrann tavla, där duken är vanliga träplankor. Sen är den karvad med stämjärn. Hur hittar man konstnären?

 26. Sonia says:

  Jag har en tavla som jag vill sälja och vill veta hur mycket den möjligen kan vara värd. Konstnären heter m Hassan h och målar landskap. Tavlan som jag har är med lanskap höstmotiv, oljemålning .

  Mvh Sonia

 27. yvonne falk says:

  Hej skulle bara höra vad en tavla från wei tseng yang är värd.och sen har jag R.söderström och ola Harje och skulle vilja höra vad de är värda

 28. Gustav Olsnäs says:

  Hej

  Jag har ett par tavlor hemma som jag fått av en äldre släkting. Men jag kan ej tyda vem artisten är.
  Akvareller av en Karl Bill*** (reseravation för misstolkning av efternamn, det börjar på B)

  Vart kan jag vända mig? Jag har inte så många bra gallerier i närheten jag känner till. Jag bor i Vaxholm.

 29. Pia Johansson says:

  Hej!
  Har två tavlor som är signerad Å Billström. Båtmotiv på båda tavlorna. Tavlorna är målade 1980 och 1981. Är konstnären känd och kan det finnas något värde på tavlorna?
  Mvh
  Pia

 30. Jan says:

  Hej! har försökt få reda på vad min tavla är värd som är ca 70x85cm med fin träram och målad på masonite och “mannen” målaren eller konstnären signerar med G.Damberg och är bördig från Arvika i Värmland så mycket vet jag.
  Motivet är en vy över en åker med skog runt om och i eftermiddags/kvälls ljus mycket naturtrogen målning, men mitt intresse för konst är inte så ivrigt.
  Skulle vilja få någon att värdera och ev sälja den till intresserade.
  denna tavla fick jag som arvegods efter mina föräldrar.
  Tacksam för svar..

 31. Lena says:

  På tavlan står det antingen p eller f sen Hjorth men jag hittar inte denna konsnär

 32. Lena says:

  Har en stor tavla antingen står det f eller p gorth

 33. Elaine says:

  Hej.
  Hittade detta forum nu och ser att det är länge sedan det användes, men jag provar! Söker info om signaturen YVO – Jag har en tavla av denne 20×50 cm föreställande en pojke som pinkar mot en vägg i Paris och Eiffeltornet syns i bakgrunden.
  Har även en B.Lind som heter “Fiskläge”? på gulnat papper. Signaturen ser ut som original, alltså inget tryck. Sist men inte minst har jag en akvarell av O.Mathiesen ca 25×55 cm som föreställer Lindesbergs kyrka i mycket gott skick. Det jag undrar är ev värde på dessa och info om konstnärerna. Tack på förhand.

 34. sara röjd says:

  Hej! har en målning /tavla där jag inte kan se vad det står för signatur. Vet du vart jag kan vända mig för att skicka en bild på tavla och signatur så att jag sedan kan få reda på om den är värd något!

 35. roger lyremo says:

  hej har en tavla på Västerås domkyrka målad av svärd 1950 ,,är den värd nått

 36. kenneth says:

  hej jag har en tavla med signatur cop Zorn L, Dars 1/9 54

 37. Sarah Owesdotter Antonsson says:

  Hejsan
  Har en kopia av
  Woman with Flower (Vahine No te Tiare)
  Undrar är den värd något alls?
  Mvh
  Sarah Owesdotter Antonsson +46720136303

 38. Emma Kjellström says:

  Hej. Har ett par tavlor som min morfar vill sälja. Men har så vansinnigt svårt att urskilja signaturen.. Hur kan man få hjälp med detta?

 39. Kristin Sverdrup says:

  Vart kan jag sända fotografier av tavla av för mig okänd malare, säkert svensk, för att fa en ungefärlig värdering? Jag kan inte läsa signeringen. Tavlan befinner sig i Madrid. Tacksam för raad.

 40. Lennart Ringman says:

  K Vihtakari har en tavla med honom, undrar vad ett värde kan vara på den? Tror det är en udda tavla jag har. Min tavla kommer från Norrköping. Är kontnären där ifrån oxå?

 41. Fereydon says:

  Hej, jag har 2 tavlor som står på der john bauer. Det 2 häxor eller hur ska jag förklarade. 2 slags monster aktiga figurer. Jag undrar hur vet jag om det är äkta eller inte. Hur kan jag få reda på det ?
  Mhv Fereydon

 42. Cecilia Eklund says:

  Jag har ärvt en Pyk tavla och behöver sälja den.
  Hur gör jag och vad är värdet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *